Carte Verde Birouri Naţionale Companii Membre Corespondenţi şi Agenţi Evenimente Întrebări

Conferinta Madrid

În data de 21 aprilie 2015, Biroul Național Carte Verde din Spania (Oficina Espaniola de Aseguradores de Automoviles) a organizat la sediul său din Madrid o conferința cu titlul ”Accidente rutiere în România, răspunderea civilă și vătămări corporale” în cadrul căreia au participat aproximativ 45 de persoane din diferite societăți de asigurare care practică răspunderea civilă auto obligatorie & Carte Verde și instituții oficiale din Spania. Acest eveniment este evidențiat și pe site-ul Biroul Național Carte Verde din Spania. Pentru detalii vă rugăm să apăsați aici.

 

Conferința a fost susținută de doamna Mariana IONIȚĂ, Secretar General al Biroului Asigurătorilor de Autovehicule din Romania (B.A.A.R.) și domnul Ioan MATEI, director al Oficiului Juridic al aceluiași Birou.

 

 

Prin prezentările susținute și în cadrul discuțiilor bilaterale ce au avut loc, reprezentanții Biroul Național Carte Verde din România - B.A.A.R. au explicat detaliat aspectele juridice / jurisprudențiale și au răspuns la întrebările conexe adresate de participanții care au manifestat un interes deosebit. Explicațiile și răspunsurile oferite s-au formulat luându-se în calcul probleme tehnice și practice, evoluția istorică și juridică a cadrului legal actual din România, atât din perspectiva răspunderii civile auto, cât și a despăgubirilor în cazul vătămărilor corporale (beneficiari, etc.).

 

În urma susținerii lucrărilor, s-au putut constata diferențele dintre reglementarea specifică din România și de cea din Spania.

 

 

În cadrul evenimentului au fost supuse dezbaterii participanților următoarele teme:

 

- Reglementarea în România a răspunderii civile delictuale și a contractului de asigurare obligatorie de răspundere civilă pentru prejudicii produse prin accidente de vehicule

 

- Relația contractuală dintre Biroul Român și corespondenții săi aprobați

 

- Modul Biroului Român Carte Verde de gestionare a dosarelor de daună


 

Materialele aferente pot fi găsite accesând următorul link: http://www.baar.ro/ConferintaMadrid2015/materiale.html