Carte Verde Birouri Naţionale Companii Membre Corespondenţi şi Agenţi Evenimente Întrebări

Conferinta regionala - Cluj Napoca

Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din România (B.A.A.R.), care îndeplinește rolul de Biroul Român Carte Verde și care este membru al Consiliului Birourilor din cadrul Sistemului Internațional Carte Verde, a organizat o primă conferință care face parte din proiectul conferințelor regionale, pe teme specifice asigurării de răspundere civilă auto – Carte Verde.

 

Prima conferință regională a avut loc în data de 14 mai 2015 la Cluj-Napoca în cadrul hotelului Opera Plaza. Pentru detalii despre program și locație accesați următoarele linkuri:
http://www.baar.ro/conferintaCluj_2015/program.html și http://www.baar.ro/conferintaCluj_2015/locatie.html

 

La acest eveniment au participat reprezentanți ai: societăților de asigurare care sunt autorizate să practice asigurarea de răspundere civilă auto obligatorie & Carte Verde, Autorității de Supraveghere Financiară, Facultăților de Drept din Cluj Napoca, Instanțelor de judecată (Judecătorii, Tribunalul și Curtea de Apel) din regiune, Parchetului Cluj, Spitalului de Urgență, Poliției Rutiere și locală, Baroului Cluj, Media XPrimm, și altor entități interesate.

 

Tema conferinței a fost:

 

Accidente rutiere cu elemente de extraneitate – Despăgubirea persoanelor prejudiciate

 

 

Vorbitorii la acest eveniment au fost reprezentanți ai Biroului Asigurătorilor de Autovehicule din România și ai Fondului de Protecție a Victimelor Străzii.

 

Moderatorul conferinței a fost dl. Romeo JANTEA.

 

 

În cadrul evenimentului au fost supuse dezbaterii participanților următoarele teme:

 

 

Cartea Verde ~ trecut, prezent și viitor

 

 Sistemul Internațional Carte Verde și atribuțiile B.A.A.R. în despăgubirea victimelor accidentelor de circulație

 

Atribuțiile și intervenția Fondului de Protecție al Victimelor Străzii în cazul unor accidente rutiere cu element de extraneitate

 

Aspecte practice privind soluționarea dosarelor de daună de către B.A.A.R.

 

  

Această conferință și-a propus să prezinte și să evidențieze prin lucrările susținute și întrebările conexe, diferite aspecte ale activității specifice domeniului asigurări de răspundere civile auto & Carte Verde precum și Sistemul Internațional Carte Verde.